עצמאות שמח בקיו | מתכון לערייס

בערב יום העצמאות כל מה שדרוש לנו הוא בשר! שיעשה לנו טוב על הלב. קבלו מתכון מנצח לערייס שיכניס לכם הביתה ניחוחות ארומטיים מפנקים ומתקתקים

הקיו

לרגל חגיגות ה-70 של המדינה ורגע לפני שהפארקים מתמלאים בנפנוף הישראלי ובניחוחות של בשרים, השף של קייטרינג 'טעם וצבע' בקיו, דורון פוקס, משתף את המתכון לערייס המפורסם של האוטושוק שלנו.

כמובן שחלק מהמרכיבים הסודיים שמורים אצלנו באוטושוק. תיהנו ותחגגו! 

צילום: שירן כרמל

 

מצרכים:

  • 6 פיתות חצויות (תמיד אוכלים עוד ביס)
  • שמן זית למריחה על פיתה

תערובת הבשר:

  • 750 גרם בשר בקר (רצוי נתחים טריים כמו צלעות, כתף וצוואר)
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק-דק
  • בצל לבן ובצל סגול קלופים וקצוצים
  • 2 כפיות מלח דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • בקטנה כמון ופפריקה אדומה 

צילום: שירן כרמל

 

אופן ההכנה:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים של התערובת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מחלקים ל-12 כדורים שווים, ממלאים כל חצי פיתה בכדור בשר ודוחסים היטב. 
  • מורחים על הפיתה שמן זית מכל הכיוונים וצולים על המנגל עד לקבלת השחמה יפה.
  • ממשיכים לצלות גם בצד החתוך של הפיתה עד שהבשר מושחם.
  • מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור חם (200-180 מעלות) למשך כמה דקות עד שהפיתה פריכה.
    למי שמכין ערייס בטבע אז להפוך כל הזמן את הפיתה במקום שהגריל פחות לוהט.

המלצות:

  • לשתות לצד קמפרי תפוזים!
  • לא להשתמש בצלחות, ישר מהגריל לטבול בטחינה לימונית ולאכול.
  • אפשר להכין בצד גם סלט עגבניות, בצל אדום, פטרוזיליה, שמיר ופלפלים חריפים,
    שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וסומק. 

צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל


🌟 עצמאות 70 שמח 🌟